Hírek

 


Hírek

http://www.infovip.hu/datastore/user-files/23/news_icon.JPG

 

 

+ 18 !!! Hogy vegyem rá az orális szexre? A szakértő válaszol

Mit tegyünk, ha partnerünk nem akarja viszonozni az ágyban kedvességünket? Hogyan vezessük rá arra, hogy mit szeretnénk? A pszichológiai terapeuta tanácsot ad!

Egy 50 éves férfi olvasónk szakértőnktől abban kért tanácsot, hogy 56 éves partnerét miképp vehetné rá arra, hogy viszonozza az orális szexet. (A teljes kérdést ide kattintva olvashatja el!)
Gyetvai Viktória pszichológiai terapeuta az Orvos Válaszol rendszerén adott válaszában hangsúlyozta, hogy akarata ellenére rávenni valakit valamire szinte már erőszak, amely megmérgezi a kapcsolatot. Ezért a szakértő inkább beszélgetést javasol, a tabu témákat is előhozva. A részletes választ itt tekintheti meg!

Mindenki máshogy viszonyul az orális szexhez

Kérdezze Ön is szakértőinket!

Az Orvos Válaszol rendszerében egyszerűen felteheti kérdését: kérdésének adjon egy címet, majd fogalmazza meg problémáját, amire választ vár. Ezután rendeljen szakterületet hozzá, és ha szeretné, csatolja mellé beszkennelt leletét, vagy egy fotót, táblázatot, ami segít árnyalni a kérdést, szemléltetni a panaszt, amivel kapcsolatban kérdése merült fel. Ha a feltett kérdésre a szakértő reagált, arról minden esetben e-mailben értesítjük a felhasználót!
Forrás: Házipatika.com

 


+ -

+ 18 !!! Így reagálnak a nők, ha nem elégítik ki őket. Keveset foglalkoznak a nők érzéseivel

A korai magömlés az egyik leggyakoribb szexuális zavar, mely nagyon sok lelki problémát okozhat az érintett férfiaknak. Arról azonban hajlamosak vagyunk elfeledkezni, hogy a nőket ez ugyanúgy megviselheti.

A korai magömlés a nőknél stresszt, elkeseredést és egyéb lelki problémákat okozhat - derítette ki egy svájci kutatás, melyben 1500 nőt kérdeztek ki. A nők válaszaiból kiderült, hogy nem is a közösülés rövid ideje zavarja őket a legjobban, hanem az, hogy a partnerük csak arra koncentrál, hogy az ejakulációt visszatartsa. Emiatt a nők vágyait figyelmen kívül hagyják és ritkán tudják kielégíteni őket.
A válaszadó nők számára a konkrét aktus kevés a kielégítő szexuális együttléthez. Nagyon fontos számukra az előjáték, az ölelkezés, csókolózás, simogatás. A korai magömléstől szenvedő férfiak gyakran éppen ezeket a lépéseket "ugorják át" annak reményében, hogy sikerül visszatartaniuk az ejakulációt. Az együttlétet éppen ezért inkább csak az idő határozza meg, nem pedig az, hogy kinek mi esik jól.

"Hosszú távon a nőknek ez rettenetesen rosszul eshet, így őket is utolérheti a stressz, a depresszió. Bár nekik nincsenek konkrét szexuális zavaraik, mégis elutasítóak lesznek, és a kudarctól való félelem miatt el fogják nyomni a saját szexuális vágyaikat" - mondta Andrea Burri, klinikai pszichológus, a tanulmány vezető szerzője.

A korai magömlés a nőket is megviseli

A korai magömlés a nőket is megviseli


Különösen azokat a nőket érinti ez rosszul, akik nagyon ritkán vagy szinte soha nem élik át az orgazmust. Számukra ugyanis az előjáték, a kreativitás sokkal fontosabb, mint azoknak, akik könnyen elélveznek. A problémát tehát nem a szexuális együttlét időtartama okozza, mint ahogyan azt korábban feltételezték, hanem a nő vágyainak figyelmen kívül hagyása.

A kutatás eredményeiből az is kiderült, hogy a megkérdezett nők egynegyedénél előfordult már, hogy emiatt a probléma miatt szakított a partnerével. "Mindent összevetve, a korai magömlés jóval súlyosabb gond, mint azt korábban hittük, és nemcsak a pár férfitagját érinti" - mondta Burri.

A kutatás a The Journal of Sexual Medicine című szaklapban jelent meg.
Forrás: Házipatika.com

 


+ -

+ 18 !!! A partnerem rossz az ágyban! Hogyan mondjam el neki?

Néhány pár látszólag tökéletesen harmonikus kapcsolatban él: nagyszerű közöttük a kommunikáció, kitalálják a másik gondolatait is, ritka közöttük a vita, közösek a céljaik is - a hálószobában még sincs meg az összhang. Hogyan lehet ez ellen tenni?

A szexualitással foglalkozó szakemberek szerint elsősorban azt kell leszögezni, nincs olyan, hogy valaki menthetetlenül rossz legyen az ágyban. "Lehet, hogy valaki érzéketlen, kapkodó, önző vagy gátlásos, és emiatt nem tud teljesíteni, de ezek mind kezelhető problémák" - állítja Ian Kerner terapeuta.
Logan Levkoff szexológus szerint pedig az, amit a televízióban vagy a filmekben (nem feltétlenül a pornóban) látunk, negatívan befolyásolhatja az elvárásainkat. - A tévében, moziban minden együttlét tökéletes, álomszerűen romantikus vagy éppen vad és szenvedélyes, és persze a csúcspont sem marad el. Ha valaki ezt látja, és a valóságban mást kap, könnyen azt gondolhatja, hogy vele van a baj - mondja Levkoff.

Tipp

Ezt sokan nem tudják az o­rális szexről!Kattintson a részletekért!

A közhiedelemmel ellentétben a jó szex nem mindenkinek ugyanazt jelenti, és az sem igaz, hogy minden alkalommal sikítozós orgazmus szükséges ahhoz, hogy az együttlét mindkét fél számára kielégítő legyen. Az viszont nélkülözhetetlen a harmonikus szexuális élethez, hogy a pár két tagja ismerje a másik igényeit, és képes legyen igazodni is ezekhez. A vágyak megismeréséhez azonban idő és elkötelezettség szükséges - meg persze nyílt, őszinte kommunikáció.

Gyakran azért gondoljuk, hogy a másik rossz az ágyban, mert annyira eltérőek a szexuális vágyaink, annyira különbözik a szexuális étvágy. Ez különösen hosszú távon okozhat komoly károkat egy párkapcsolatban, hisz míg az egyik fél mellőzve érzi magát, a másik könnyen úgy gondolhatja, hogy folyamatosan nyaggatják. A másik gyakori probléma a kísérletezőkedv megléte vagy hiánya. Van, aki szívesen próbál ki új pózokat vagy akár szerepjátékokat, mások viszont ragaszkodnak a jól bevált módszerekhez. Természetesen egyikkel sincs baj, viszont a közös életet megnehezítheti.

A szakemberek szerint az, ha rossznak tartjuk a partnereinket az ágyban, nem feltétlenül a szexualitásról szól. Ha úgy érezzük, nem illünk össze, érdemes az egész kapcsolatot megvizsgálni, előfordulhat ugyanis, hogy egyszerűen a kapcsolat maga nem működik. Ha pedig az ágyon kívül is gondok vannak, azon is lehet segíteni, akár békés elválással, akár párterápiával - ám ne várjuk, hogy a szex működjön, ha más területen nem értjük meg egymást.

A szexuális problémákról beszélni kell

A szexuális problémákról beszélni kell


Azt sem szabad elfelejteni, hogy időnként még a legjobban működő párkapcsolatban is lehetnek döccenők, és könnyen megtörténhet, hogy úgy érezzük, a párunk egyszerűen "elromlott", vagyis már nem olyan a szexuális teljesítménye, mint korábban volt. Mivel a szexualitás nagyon összetett dolog, és a vágy és a kielégülés nemcsak a fizikai tényezőkön múlik, ha fáradtabbak, stresszesebbek vagyunk, ha depresszióval küzdünk, ha bizonyos gyógyszereket szedünk, akkor könnyen megváltozhat a vágy vagy éppen az, hogy mennyire nyitott valaki. Ez nem visszafordíthatatlan folyamat!

Mi lehet tehát a megoldás? A szakemberek szerint a kommunikáció létfontosságú, akár csak egy kicsit "többet" szeretnénk a partnerünktől, akár súlyosabb problémát szeretnénk megoldani. Természetesen, elmondani, hogy mit szeretnénk, egyáltalán nem könnyű. Gyakran még az is nehezen szedi össze a mondanivalóját, aki egyébként jól bánik a szavakkal. Sokan attól félnek, hogy a vágyaik kifejezésével megijesztik vagy megsértik a másikat, ezért inkább hallgatnak.

 


+ -

+ 18 !! 6 szexpozitúra a hölgyek örömére

A válogatás nagy előnye, hogy a nő legérzékenyebb pontjára hatnak. A nehézségi fokozat és az általuk elérhető hatás változó.

Unalmas már a misszionárius póz? Egy együttműködő és lelkes partner és némi kalandvágy kell csak, hogy az alábbi pozitúrákkal (újra) izgalmasabbá váljanak a gyengéd percek.

Egy kis lógás

Elmentél, Édes?

Hogy reagálnak a nők, ha nem elégítik ki őket? Mit tehet a férfi, ha korai magömléssel küzd? Kattintson ide és olvasson tovább!


Alacsony ágy kell hozzá, esetleg futonágy vagy heverő. A földre nem árt néhány párna, hogy a nő ne üsse be a fejét. A nő hanyatt fekszik az ágyon, majd lecsusszan róla félig úgy, hogy a feje, válla és a hát felső részre lelóg a párnákra. A férfi behatol, majd az ágy vagy más bútordarab szélébe kapaszkodva lép akcióba. Ebben a pozícióban a nő hasfala megfeszül, a szeméremajkak szétnyílnak, így a pénisz megfelelően érintkezik a csiklóval. A keblek szemmagasságba kerülnek, ami mindig szép látvány.

A jó szex a nő kielégüléséről is szól

A jó szex a nő kielégüléséről is szól


Végén csattan az ostor
Csak két párna kell és egy ágy. A férfi hanyatt fekszik, a nő az oldalán. A nemi szervek összeérnek, de a két fél ellenkező irányba néz közben. A nő a merev szerszámba csusszan. Bár a partnerek nem néznek egymás szemébe, ez a póz meglepően meghitt. A nő úgy mozog, ahogy a legtöbb örömöt leli benne, a pénisz hegyét pedig elképesztő nyomás éri. Azért nem árt tudni, hogy nem minden hímtag hajlékony eléggé ehhez a mutatványhoz.

Rodeó
Kell egy ágy, egy párna és erős hátizomzat. A férfi feküdjön hanyatt az ágyon, majd csússzon le a földre annyira, hogy csak a hát felső része és a fej maradjon a fekvőfelületen. A testsúlyt a láb tartja a földön. A nő nyeregbe pattan, lábizmai segítségével mozog le és fel. Ebben a pózban a nő teljes mértékben meg tudja választani a szöget, a sebességet és a lökések mélységét. Szabadon tud mozogni, hiszen a saját súlyát tartja. A férfi ott érinti meg mindkét kezével, ahol csak szeretné. Jobb, ha a férfi összekulcsolja a két lábát, mert a nő térde esetleg reszketőssé válhat a csúcsponton.

Falbontó

A férfi üljön a falnak háttal, tegyen maga mögé egy párnát. A nő üljön vele szemben a férfi lábára, a saját lábát a férfi lábára emeli, majd belecsusszan az ágaskodó férfiasságába. Ez egy nagyon stabil pozíció, mert a férfi az ölében támasztja meg a nőt, így a nő a karja segítségével tudja mozgatni magát.

A kényelmes
A nő hasra fekszik, medencéje alá egy párnát helyez. A férfi a két lába közé fekve hátulról hatol be. Ez az egyik legkönnyebb és legbiztosabb módja annak, hogy a titokzatos G-pontot el lehessen érni. Ez az érme nagyságú, idegvégződésekben gazdag csomócska a hüvely fal elülső falában található. A nő hátsója meggátolja, hogy a férfi túl mélyre hatoljon, és a G-pont kimaradjon a jóból. Néhány nőnek hozzá kell szoknia ehhez az érzéshez, mások azonnal ráéreznek az ízére.

X-akták
A férfi szétvetett, térdben enyhén hajlított lábakkal ül az ágyon, a nő pedig rajta, lovagló ülésben. A nők jobban szeretik, ha a hüvelyükben levő pénisz fókuszált nyomóhatást fejt ki, miközben a csiklót is izgatja. Meg is lehet fogni egymás kezét, esetleg hanyatt dőlni, az a lényeg, hogy a pénisz töve érintse a nő legérzékenyebb pontját.

 

Forrás: Házipatika.com

 


+ -

+18 !! A nők orgazmusának típusai, jellemzői. A szexológus összefoglalója

Szerző: Monár Tamás

A nők szexuális kielégülésének sokkal komplexebb feltételei vannak, mint a férfiakénak. Ezzel minden férfinak tisztában kell lennie!

A nőknél sokkal nagyobb szerepe van a kielégülés elérésében: a kapcsolatnak, az erotikus, romantikus feltételeknek. Legfontosabb, hogy hangulatilag, érzelmileg rá tudjanak hangolódni a partnerre, a kölcsönös érzelmi ráhangolódásra. Át tudják magukat adni a gyönyörszerzés és érzéki átadás hangulatának.
Egyik nő és másik nő között sokkal nagyobb eltérések vannak a szexuális reagálás létrejöttében és az orgazmus feltételeiben, jellemzőiben, mint egyik férfi és másik férfi kielégülési jellemzői között.

Azt szokták mondani, hogy férfiak izgalomba kerüléséhez leginkább látvány (vizuális) ingerek kellenek, míg nőknél fontosabb a bőrkontaktus, simogatás, azaz a "taktilis" ingerek. A férfiaknál ezek hatására bekövetkezhet a merevedés, nőknél a hüvelykörnyéki nedvesedés, a lubrikáció. A hüvelybejárat környéki mirigyek, a Bartholin-mirigyek termelik azt a váladékot, mellyel a szeméremrés és a hüvely is sikamlóssá válhat. Van olyan nő, akinek a nedvesedéshez, elég a vizuális inger, vagy fantázia is. Akik, eddig a szintig sem jutnak el, semmilyen módon, azokat hagyományos szóval frigideknek szokták nevezni. A többieknél csak orgazmuszavarról beszélhetünk.

Egy kis biológia

A szaporítószervek anatómiája

A szaporítószervek anatómiája
Anatómiailag (az embrionális fejlődést is tekintetbe véve) a férfi hímvesszőjének, a nő csiklója felel meg, mely a szeméremrés felső részében, a nagyajkak találkozásánál található. Bőrredők szegélyezik, és kis "fitymája" is van, amiből izgalmi hatásra előbújik. Itt található a legtöbb olyan idegvégződés, amely a szexuális izgalom fokozásában, végül az orgazmus előidézésében szerepet játszik. Ezzel magyarázható, hogy a nők többségénél, 60-70 %-ánál elsődlegesen csiklóorgazmusról beszélhetünk. (A csikló más néven klitorisz.) A nők nagyobbik része a csikló simogatásával, dörzsölésével, vagy nyelvvel történő ingerlésével, szopásával jut el legkönnyebben az orgazmushoz.

A hüvely izgalmi beidegzettsége szegényesebb. A hüvely felső kétharmad részén relatív ritkák azok az idegvégződések, melyek izgalmat keltenek, vagy szerepet játszanak az orgazmus elérésében. Kivétel lehet a hüvelybe torkolló méhnyak, melynek érintése valamelyik nőben igen izgalmas érzést kelt, van akinél fájdalmas.

A hüvely bejárati és alsó harmad része azonban szexuálisan érzékeny (ebből, pl. az is következik, hogy a hímvessző hosszúságának alig van jelentősége közösülésnél). Itt helyezkedik el a hüvely elülső-felső falán, a bejárattól kb. 3-6 cm-re az úgynevezett G folt, vagy G pont (G spot, angolul). Egy borsónyi nagyságú terület a hüvely felszínén, mely nem csak súrlódásra, dörzsölésre érzékeny, hanem nyomásra is fokozhatja a szexuális izgalmat. A kutatások szerint, azoknak a nőknél, akiknek elsődlegesen hüvelyi orgazmusa van, ennek, a G foltnak kitüntetett szerepe van. A nők kb. 30-50 %-nak lehet elsődlegesen hüvelyi orgazmusa. Azonban az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a nők egy jelentős részénél nem sikerült bizonyítani a G folt létezését. 

A nőknél fontosabb a bőrkontaktus, simogatás, azaz a "taktilis" ingerek.
A nőknél fontosabb a bőrkontaktus, simogatás, azaz a "taktilis" ingerek.


Tehát a női orgazmus másik fő típusa a hüvelyi orgazmus, pl. csak közösülés közben, a csikló ingerlését abbahagyva az előjáték során. A nők kb. 20-30%-a azonban mindkét fajta orgazmusra képes, sőt ezek egy része nem tudja megkülönböztetni, hogy csikló vagy hüvelyi ingerlés következtében következett-e be az orgazmusa (itt a %-okban átfedés van, azért nem jön ki a 100%).


A legszomorúbb az, hogy a nők 11-13%-a, azaz, több mint minden 10. nő, sehogyan sem képes felnőttkorára orgazmusig eljutni! Ha belegondolunk, ez nagyon elszomorító arány. (A férfiaknál, ez is egyszerűbb, mert a serdüléssel, az első spontán, vagy maszturbációs ejakulációval eljutnak az orgazmushoz.)

Azonban ezeknek a nőknek is azt mondhatom, hogy a női orgazmus megtanulható, megfelelő ingerek, érzelmi partner segítségével!


Tipp

Mennyire elégedett szexuális életével? Töltse ki tesztünket, és megtudja!

A csikló orgazmust és a hüvelyi orgazmust is átélő nők a következőképpen írják le a kettő közötti különbséget:
  • A csikló orgazmus erőteljesebb, élesebb, rövidebb ideig tart, de intenzívebb kielégülést okoz.
  • A hüvelyi orgazmus, mélyebb, szétáradóbb, könnyebben ismételhető.
Úgy gondolom, hogy bármely eredetű női kielégülés egyenértékű, normális. Sőt a szexuális kultúra része, hogy a férfi partner több helyzetben, többféle ingerléssel, ki tudja elégíteni partnerét. Ezek fejleszthetőek szakember segítségével, szexuálterápiában, párterápiában.

Névjegy: Molnár Tamás

Klinikai szakpszichológus, addiktológus, szexuálpszichológus. 1986-ban végzett az ELTE-n pszichológusként, szakdolgozatát szexuálpszichológiából írta. Magánpraxisban fogadja klienseit pár-, illetve szexuálterápiára. Nős, egy lánya van. Szakmai honlapja: http://szexa.hu
Forrás: Házipatika.com

 


+ -

A jó szexet is tanulni kell. Bede Zsuzsa szexológus válaszol

Sok nő éli meg a szexuális beteljesülés hiányát úgy, mintha az valami fogyatékosság lenne. Pedig a jó szexhez két ember kell. Akik kezdetektől egymást vezetik a szexualitás útvesztőiben, gyakran együtt követik el a hibákat is.

Bede Zsuzsa szexológus rendszeresen válaszol olvasói kérdésekre, hogy pároknak és egyedülállóknak is segítsen szexuális problémáik megoldásában. Az alábbi levél kapcsán azt boncolgatja, hogyan lehet teljessé és egyre jobbá tenni a szexuális együttléteket:
Huszonöt éve élek házasságban. A gyerekeink lassan kirepülnek, tartalmas, szép évek állnak mögöttünk, azt hittem, minden tökéletes. Még a szex is működik, ha nem is gyakran, de a férjem időről időre jelzi, hogy kedve volna szerelmeskedni. Ezzel nincs is semmi baj, de körülbelül egy évvel ezelőtt véletlenül igazi orgazmust éltem át szex közben. Tudom, furcsán hangzik a "véletlenül" egy ilyen mondatban, de ez történt. Egyszer csak jött egy semmivel össze nem téveszthető érzés, amit én elementáris testi-lelki felszabadultságként fogalmaztam meg. Nagyon megdöbbentett, ugyanis közel harminc évig éltem abban a hitben, hogy számomra tökéletesen kielégítő a szex. Azóta sokat gondolkodom az elmúlt évekről, és arra jutottam, hogy a szerelmet és a gyengédséget tévesztettem össze a kielégüléssel. Azóta a fantasztikus együttlét óta keresem újra ezt az érzést, de hiába, nem tudom felidézni, akkor mi váltotta ki. Talán valami más testhelyzet? De nem volt ez olyan jelentős változás, hogy vissza tudnék rá emlékezni. A férjemnek nem mertem elmondani, mert úgy érzem, egy világ dőlne össze benne, ha megtudná, eddig nem tudott örömet szerezni nekem. Sőt a saját szememben is leértékelődtem, úgy érzem, nem vagyok teljes értékű nő. Hogyan tudnám kiköszörülni a csorbát, rávezetni magunkat a megoldásra?

A szakértő a felvetett kérdésre az alábbi választ adta: "El sem tudja képzelni, hány jó orgazmussal rendelkező nő érzi magát "selejtnek"! Érdemes szerintem egy-két dolgot tisztába tenni: az orgazmus nem mindig jelent kielégülést, az orgazmus hiánya pedig nem mindig jelent kielégületlenséget. A testi és pszichés átélés el tud válni egymástól a nőknél. Persze nem kérdés, hogy a kettőt együtt jó átélni! Ön sem tévesztette össze a gyengédséget és a szerelmet az orgazmussal, mert azt nem lehet, de lelkileg szerencséjére kielégült volt, ezért nem érezte magát rosszul a szexben.

A nőknél a szexualitás, az érzékiség, az orgazmus megélése érési, tanulási folyamat eredménye. Nehéz így utólag megmondani, hogy önnél mért pont akkor "érett be" a dolog. Biztos, hogy fontos az egymásra hangolódás, a jó hangulat, de nem titok, hogy a szexben a technika, a tapasztalat, a pózok variálása és az újítások is fontosak. Ha egy nő fejben már rá van hangolódva a szexre, akkor jöhet a kísérletezés, de ha nem, nincs az a férfi, aki a testből csodákat tud kihozni.Jó lenne, ha a férjével mégis tudnának a történtekről beszélni. Ne azzal kezdje, hogy "most volt először orgazmusom", de talán így nem olyan kellemetlen: "Hú, a múltkor, emlékszel, amikor szeretkeztünk, nem mondtam még neked, de ilyen fantasztikus érzést még nem éltem át. Hogy a fenébe csináltuk?" Vagyis kicsit humorosan, kicsit megsimogatva a férje hiúságát, de megadva a felidézés lehetőségét. Ha a férje szereti a szexet, ennek biztos örülni fog! És ne feledje, ön is ismeri már az orgazmus élményét, úgyhogy nyugodtan érezheti magát teljes értékűnek!"
Forrás: Házipatika.com

 


+ -

+ 18 A boldog párok négy irigylésre méltó szokása. Fontos az elfogadás és a helyeslés

Négy olyan hivatalos kutatáson alapuló, nem teljesíthetetlen tanácsot gyűjtöttünk össze, amelyek segíthetnek abban, hogy még jobbá tegyük a párkapcsolatunkat.

A kutatót több ezer tanulmányban, kutatásban foglalkoztak a párkapcsolatokkal és azzal, hogy azok mitől működnek. A psychologytoday.com most a legjobbakat válogatta ki - nézzük, hogyan lehetünk még boldogabbak a párkapcsolatunkban.

Fejezzük ki csodálatunkat

9 mondat, amit sose mondjunk egy férfinak

A szavak bármilyen kapcsolatot akár percek alatt tönkretehetnek. Az évek óta tartó kapcsolatot is el lehet rontani azzal, ha a nő olyan dolgot mond, amivel összetöri a férfi szívét. Íme, 9 kerülendő mondat, kattintson!

Egy veszekedés utáni kibékülésnél ez valószínűleg meg szokott történni. De kutatások azt mutatják, hogy jó befektetés, ha ok nélkül is kifejezzük szeretetünket, ezzel esetlegesen megelőzve a konfliktusokat. Csodálatunkat kifejezhetjük néhány váratlan szöveges üzenetben, apró szívességben, egy kedves, a hűtő ajtaján hagyott üzenetben. Ha a párunk stresszes, ingerlékeny, akkor ezek az apróságok garantáltan pozitív érzéseket váltanak ki benne. Jó ötlet az is, ha megfogalmazzuk, mit méltányolunk a másikban és ezt ki is fejezzük.

Különítsünk el egy zugot az agyunkban a párunknak

Elfoglaltabbak vagyunk, mint valaha, minden pillanatban résen kell lennünk. Az elme számtalan információt tárol, de érdemes egy kis részét arra "befogni", hogy partnerünkkel kapcsolatos információkat tároljunk benne. Itt olyan egyszerű dolgokra kell gondolni, mint például a fontos dátumok, kedvenc ételek megjegyzése. Vagy egyszerűen kérdezzük meg kedvesünket arról, hogy éppen mit gondol, mit érez, a válaszokat, pedig jegyezzük meg.

Mi a boldog párkapcsolat titka?

Mi a boldog párkapcsolat titka?


Fogadja el, hogy befolyásolják egymást

Sokan úgy határozzák meg egy kapcsolatban a hatalmukat, hogy befolyással vannak a másikra. De lehet ezt a fajta befolyást egyensúlyban tartani. A boldog párkapcsolatokban ezeket a befolyásokat elfogadják. Más szóval, ha gyakran mondja, hogy "igen" - és teljesítjük is a kérést, akkor bár partnerünk befolyásolt minket, mégis a végeredmény mindkettőnk számára pozitív lesz. Ha csak a saját igazunk mellett érvelünk, az nem oldja meg a problémákat, sőt eltávolítja partnerétől.

Ismerje a másik belső világát

Él a fejünkben egy kép párunkról. Jelentéseket társítunk az eseményekhez, szavakat a gesztusokhoz. Ezek a jelentések egy szimbolikus világot alkotnak a fejünkben, amit partnerünk nem is ismer. A konfliktusok gyakran abból adódnak, hogy ezeknek az elképzelt képeknek az alapján várunk partnerünktől valamiféle reakciót az adott eseményekre. A kapcsolat fontos része, hogy az elképzelt tulajdonságok találkozzanak a valódiakkal. Sokunknak nehéz kifejezni az érzéseinket, vágyainkat, álmainkat, ezért gyakran azt mutatjuk, amit partnerük látni szeretne, ezzel csalódást okozva neki. Minél többet tudunk kedvesünk belső világáról, annál több közös álmot tudunk valóra váltani. A boldogság kulcsa, hogy megismerjék a másik álmait, vágyait, létrehozzunk egy közös jelentésrendszert.

A cikk a https://www.psychologytoday.com összeállítása nyomán készült.
Forrás: Házipatika.com

 


+ -

+ 18 !! Előjáték-utójáték: a jó szex kellékei

A szeretkezés nemcsak az aktusból áll! Az előjáték sokszor hosszabb, és a nők számára élvezetesebb is, mint maga az aktus, mégis gyakran találkozom a praxisomban azzal, hogy nem megfelelő az előjáték. A dolog kulcsa, hogy mikor, hol, hogyan és mennyit...

Miért szükséges?

Az előjáték nem egyszerűen petting! Míg a petting maga a "szeretkezés", azaz a teljes kielégülés aktus nélkül, addig az előjáték az aktus bevezetője. Fontossága főleg azért van, hogy a férfi-nő szexuális készenlétét hozza harmóniába. Köztudott, hogy egy átlag nő lassabban izgul fel, mint egy átlag férfi, persze emellett számos egyéni variáció létezik, de mindenképpen fontos, hogy a testi-hangulati állapot megteremtődjön.

Ha ez nincs, akkor jönnek az ismert problémák: az izgalom nem indul be, így a nedvesedés sem megfelelő, amiből törvényszerűen következik a kellemetlen, fájdalmas aktus! Sok nő mintha szégyellné is, hogy őt hosszan kell izgatni, hogy sokat kell vele bajlódni! "Biztos unja már szegény barátom, elfárad a keze stb.."- mondják nekem is gyakran a pácienseim. Pedig az előjáték nem csak egy technika, amit csinálni kell, hisz minden szexről szóló könyv, cikk erről ír, hanem ez egy izgalmas, erotikus játék, ami a szerelmeskedés fontos része!

Az előjáték előjátéka

Nehéz megmondani, hogy tulajdonképpen hol is kezdődik a ráhangolódás a szexre. Sokszor egy nő már a lakásba való belépéskor tudja, hogy este mi fog történni, /vagy mi nem/, az ágyban. Bizony nagyon lényeges, hogy általában milyen a hangulatunk, arról nem is beszélve, hogy egymással hogyan is állunk! Főleg egy hosszú kapcsolatban, házasságban érdemes erre odafigyelni, mert így megelőzhető a szex csökkenése, ritkulása. Hisz ilyenkor még érzékenyebbek vagyunk arra, hogy ne csak a szeretkezés miatt figyeljenek ránk, kedveskedjenek, illetve, hogy még akkor sem, csak durr bele...

A szexre ráhangolni a párjukat egy vacsorával, mozival, koncerttel is lehet. Minden, ami kikapcsol, ami kizökkent a napi rutinból, szóba jöhet. Az fontos, hogy kettesben is legyenek, egy buli után, például a hazasétálás jó alkalom. Még hangsúlyozottabb ez a családosoknál, ahol többszörösen fontos a gyerekek nélküli, kettesben töltött idő. Ha ez végképp nem megy, otthon is meg lehet teremteni a lelki kapcsolatot, amiből a simogatás, izgatás természetesen jön. Hihetetlen, de igaz, hogy már 10-15 percnyi intim beszélgetés is csodákat tud tenni! Eközben egy idő után a "táncoló kezekkel" lehet a meghitt hangulatot a szex felé vinni.

A előjáték kulcsa, hogy mikor, hol, hogyan és mennyit...

A előjáték kulcsa, hogy mikor, hol, hogyan és mennyit...Hogyan folytassuk?

A csók varázsáról hajlamosak vagyunk megfeledkezni az évek folyamán, pedig az egyik legfontosabb indítás, amiben már benne lehet az erotika és egyben az érzelem is. Ez talán az egyetlen testi tevékenység, ami tartalmazza a szerelmeskedés két fontos tényezőjét, az érzelmeket és a vágyat is. A csókban egyszerre több érzékszervünk is szerepet kap, így az érintés, a szaglás és az ízlelés is! A "testcsók", a nemi szervek csókolgatása jelentheti a csúcsot. Ezzel most kicsit előre is szaladtunk, mert pont a leggyakoribb hiba szokott lenni, hogy túl gyorsan a lényeges testrészre kerül a sor, ami nemhogy a csúcsot nem jelenti, hanem inkább irritáló, fájdalmas!!! A legfontosabb, amit tudni kellene, hogy hol, hogyan és mikor izgassuk a párunkat! Nincsenek tuti megoldások, mert ami még tegnap fantasztikus volt, ma nem biztos, hogy hatásos. Ha valaki nem fogadja el, hogy a nők legtöbbjénél ez a helyzet, annak érthetetlen lesz, hogy mért nem alakul a szexuális élete.

Nem csak a férfiak dolga!

Tipp!

A boldog párok négy irigylésre méltó szokása! Négy olyan nem teljesíthetetlen tanácsot gyűjtöttünk össze, amelyek segíthetnek abban, hogy még jobbá tegyük a párkapcsolatunkat.

Az ingerlő játékokra gyakran úgy tekintenek, mint ami a férfi dolga, csakis az ő dolga, hisz neki kell a párját izgalomba hoznia. Az is közhiedelem, hogy a férfinek nincsen, vagy ne is legyen szüksége erre, mert az igazi férfi mindig akcióra kész. Pedig nem kevés férfi is élvezi a kényeztetést, izgatást. Akár a közös fürdés, törölgetés, testápolózás is lehet természetes ráhangolódás a szerelmeskedésre. Fontos, hogy játékosan, incselkedve, meghitten foglalkozzanak egymással! A nők általában rosszul tűrik, ha azonnal a csiklójukat, hüvelyüket ingerlik, ilyenkor úgy érzik, kihasználják őket. A csókolózás után a simogatással folytassák! Élvezzék a bőr melegét, az izom tapintását.

A bőr a test legnagyobb felületű érzékszerve. Fejleszteni lehet a figyelem kifelé és befelé történő irányítását. Az egyik az örömadás képessége, a másik pedig az, hogy ez belül milyen érzéseket vált ki. A partner aktív izgatása nemcsak azért kell, mert a másikat fel akarjuk izgatni, hanem mert ez önmagában is izgalmas és izgató. A partner testének simogatása, érzékelése visszaáramlik az ujjhegyein át. A figyelmünk irányítása mentális munka, felváltva figyelhetünk befelé és kifelé. Van egy másfajta figyelem is, amikor az izgatás hatása vált ki bennünk is izgalmat. Ha a gyönyör adása hatásos, és látjuk a párunkon az izgalmat, ez ránk is visszahat.

Az előjáték módjai, technikája már hasonló a pettinghez, az ott leírtak előjátékként is alkalmazhatók, így a manuális, az orális sőt az anális izgatás is. Alapelv a másikra való figyelés, fontos még a jó ritmus eltalálása. Így lehet, hogy nem is a testrész vagy a mód az, ami nem tetszik a partnernek, hanem az időzítés! Érdemes kicsit később visszatérni ezekre a direkt helyekre. Nem lehet egyértelmű időtartamot sem írni, bár nagy általánosságban azt szoktuk mondani, hogy az előjáték legalább 20 percig tartson. Persze, ha a pár hangulata olyan, hogy 10 percre van mindkettőjüknek igénye, akkor ehhez kell igazodniuk, nem az "okos" könyveknek, cikkeknek engedelmeskedni! Az aktus kezdete tehát az aktuális helyzettől, a jelzésektől függ, csak értsük meg ezeket a jeleket.

Mikor nyűg az előjáték?

Sok férfi most azon tűnődhet, hogy ha az előbb olvasottak igazak, akkor az ő barátnőjük mért nem élvezi az előjátékot, mért sietteti az aktust? Ha a nő magát a szeretkezést élvezi, akkor arról lehet szó, hogy már olyan izgalmi állapotban van, hogy a befogadásra, a szeretkezésre vágyik, a test összeolvadása okozza a gyönyört számára. Általában ez a ritkább, inkább az a jellemző, hogy a nő, bár nem élvezi a szexet, mégis a lényegre tereli a fiút. Ez abból ered, hogy a nő elfogadja a szex létét, ezért nem utasítja el, csak az előjátékot.

Legyen jó a párjának, ne húzódjon el az idő, és főleg őt ne is simogassa a férfi! Az előjátékhoz, az erotikus kényeztetéshez meghitt, bensőséges hangulat kell. Ha a pár erre valami miatt képtelen, ha pl. a nő haragszik a párjára, érzelmileg eltávolodott, akkor az intimitásra való képesség sincs meg. E nélkül pedig nyűg az izgató simogatás, csókolózás. Ez férfire is igaz, csak náluk még egy tévhit is létezik, mint ahogy már az elején írtam, hogy nekik ez nem fontos, nem férfias dolog!

Mikor kell az utójáték?

Az utójátékkal kevesebbet szoktunk foglalkozni, és kisebb is a hangsúlya. Ettől függetlenül ennek is megvan a miértje és a módja.
Ha a szerelmeskedés teljes, kielégítő mindkét fél számára, akkor az utójáték nem is olyan fontos! Igazán nem is kell sokat tenni ilyenkor. Elég egy összebújás, egy szájra puszi, pár szó. Nagyon kiábrándító tud lenni viszont, ha valamelyik fél az aktus után nyomban kirohan a fürdőszobába, és sürgősen mosakodni kezd. Az is zavaró, ha azonnal kipattan az ágyból, és öltözködni kezd. Az pedig kihasználtság érzést válthat ki, ha a párunk az orgazmus után nyomban hátat fordít, és már horkol is! Ha viszont a nőnek nem volt kielégítő valami miatt a szeretkezés, akkor sokkal érzékenyebb az utótörténésekre. Ilyenkor fontos számára a megerősítés, hogy jó volt vele, hogy jó nő stb. Egy nőt kevésbé keserít el az orgazmus hiánya, mint a rossz hangulat, a meghittség hiánya. Ezért is fontosak a szeretkezés utáni történések, intim összebújás, érzelmek kimutatása. Ha a kapcsolat bizonytalan, ha valami történt a pár között, ha érzelmileg valamelyik fél nem biztos a másikban, akkor is megnő az utójáték jelentősége.
Forrás: Házipatika.com

 


+ -

+ 18 !!! Orális szex: technikák, trükkök, ötletek Mindent, amit a szájjal való kényeztetésről nem tudott

Ha valaki kedveli az orális szexet, és ismeri annak minden csínját-bínját, akkor ezzel a módszerrel teljesebbé teheti maga és párja számára az örömszerzés lehetőségét. Ne feledjük, az orális szex óriási elfogadást kíván meg mindkét féltől!

Miért jó az orális szex?

Az orális szexet sokan kiváló előjátékként tartják számon, de irányulhat a teljes kielégülésre is. Az orális játék a szexuális együttlét egyik fajtája, amelyben szánkkal, nyelvünkkel és kezünkkel nyitunk ki egy olyan kaput, amelyen keresztül fantasztikus örömökhöz juthatunk (feltéve, ha jól nyitjuk ki azt a bizonyos kaput). Az orális szexet lehet kiábrándítóan és művészien is művelni. Lehet a mindennapi szexuális életünk része, de lehet egyszeri alkalom is, lehet fortélyokkal teli erotikus töltetű, és lehet hamvába holt. Csak rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki belőle.
Ha valaki szereti az o­rális szexet, annak ez a módszer kiváló teret nyújt az előjáték során a gyönyör fokozásához. A legtöbb esetben a jó szeretkezés előfeltétele az előjáték, mint a sportban a bemelegítés. Ha valaki nem melegít be kellőképpen az adott sportágban, az egyrészt nem tudja önmagából kihozni a kívánt teljesítményt, a csúcsot, másrészt még meg is sérülhet. Így van ez valahol a szexualitásban is.

 

Csiklóizgatók

A hölgyek ö­römére és a szexuális élet színesítésére is használhatjuk a csiklóizgatókat. Mit tudnak, milyet válasszunk?

Időt kell hagyni a nőnek és a férfinak is a teljes kibontakozásra, a feloldódásra, hogy ezt követően eljuthassanak mindketten a teljes odaadásig, a gyönyörteljes kényeztetésig.

Az o­rális szex nemcsak előjátékként, hanem "főszámként", illetve utójátékként is alkalmazható. Kivitelezését tekintve több helyszínen és helyzetben végezhető, mint a hüvelyi közösülés. Mindez rendkívül változatos lehet, mert történhet felváltva, egyszerre, vagy külön-külön, attól függően, hogy ki mit részesít előnyben.

Aranyszabály viszont, hogy művelése közben még véletlenül se alázzuk meg társunkat, és ne hozzuk kellemetlen helyzetbe.

Nyelvlecke nőknek - avagy mi kell a férfinak

A férfi könnyen felizgatható, neki fontos a látvány, mert az már maga is roppant erős izgalmi állapotba hozhatja. Ha a kedvese meg is érinti, és megmutatja nőiességét, akkor a kívánt hatás biztosan nem marad el. Ha a férfinak tetszik, amit egy nő művel vele, akkor könnyen eljut a csúcsra. Természetesen a csúcsra vezető úthoz több út vezet, de mindenképpen érdemes a gyengéd kényeztetéssel kezdeni, és nem az erőteljesebb ingerléssel. A férfinek az o­rális szex inkább takar fizikai jellegű együttlétet, mint a nőnek.

A férfi ilyen módon történő kielégítése sokkal jobban benne van a köztudatban és elfogadottabb, mint fordítva. Bizonyos nők ezt "kényszerként" is kezelik, rájuk háruló "kötelességnek". Arra kell törekedni, hogy az o­rális szex kényszerektől mentes legyen. A férfinak nem szabad követelőznie, mert az csak árt a meghitt együttlétnek.

Ez nem kalapácsnyél

Az o­rális szerelmi aktus nem akkor az igazi, ha a nő marokra fogja a megduzzadt hímtagot, mint egy kalapácsnyelet, és addig le nem veszi a kezét és a száját róla, amíg a férfi a csúcsra nem ér. Ennél a férfi sokkal intimebb dologra vágyik. A hímvessző környéke legalább olyan érzékeny, mint maga a nemi szerv, nem is beszélve a herezacskóról, a benne lévő herékkel, és környékéről. Kezdetben jó, ha a nő megnézegeti kedvese péniszét, és feltérképezi annak minden részét. Ha ismeri a nő a férfitag anatómiai felépítését, akkor tudja, hogy milyen varázspálcát tart majd a kezében és a szájában.

Vannak olyan technikák, amelyekke nagy örömet szerezhet párjának

Vannak olyan technikák, amelyekke nagy örömet szerezhet párjának

Kismadár, kismadár, én szeretlek nagyon

A nő kinyújtott nyelvével játszik a makkon, majd szálldos ide-oda a merev péniszen, mint egy kismadár, és közben nyelvével rebbenő mozdulatokkal érinti mindenhol a péniszt, ahol csak "le tud szállni".

Csak nyaljuk a fagylaltot

Ujjaival, ha érzékien megfogja párja péniszét és herezacskóját, finoman nyalogathatja, mint a fagylaltot, felváltva, egyszer egyik, majd másik oldalról. A férfiak azt is szeretik, ha a nő nyelvével végigsimogatja a pénisz egész hosszát minden irányból. A makk rendkívül érzékeny része a férfitagnak. "Fagyizás" közben sok nő okoz partnerének emlékezetes gyönyört, ha a makkot az ajkai közé veszi és így nyalogatja.

Késleltetés a nagyobb siker fényében

Gondoljuk át, mi is valójában a célunk: az előjáték, vagy annál több, a kedvesünk csúcsra juttatása. Ha az utóbbi, azt is lehet szépen lassan, komótosan - az érintések minden egyes mozdulatát kiélvezve - elérni, és nem néhány hirtelen mozdulattal.

A férfiak sokkal hamarabb eljutnak a csúcsra, mint a nők, de az aktus meghosszabbításához számos fortélyt és trükköt be lehet vetni. A férfi is kifejezetten élvezi, ha "húzzák" egy ideig, vagyis késleltetik az o­rgazmust, de ha túlmegyünk az optimális ponton, az frusztrációhoz vezethet. Mindig érdemes figyelni a partner rezdüléseit, reakcióit, és ehhez igazítani az ingert. Olykor jó lassítani a tempón, vagy éppenséggel megállni, majd kis idő múlva ismét kezünkbe venni az irányítást. A férfiak többségénél felemelő érzést vált ki az is, ha kedvesük o­rális játék közben az anus környékét izgatja ujjaival.

Örömök és gyönyörök a szájon át

A legtöbb férfi szeret a kedvese szájába elélvezni, de ezt csak akkor szabad megtenni, ha a nő is vállalja az "élvezet édes mézének" befogadását. Két változata ismert. Egyik módszer, amikor a nő aktív, a férfi passzív, a másik módszernél pedig a férfié az aktív szerep. Az első módszernél a nő szájába veszi partnere merev péniszét, és fejét mozgatja le-fel, mintha közösülést végeznének, miközben nyelvével is érzékien játszik a hímvesszőn. A másik bizarrabb módszer, amikor a nő passzívabb, és várja, hogy a férfi merev hímvesszőjével a szájába hatoljon, és ott közösülésre utaló mozgásokat végezzen. Ezt sok férfi kedveli, de fontos, hogy a férfi ne legyen durva, és figyelje partnere reakcióit. Ha a nőnek nem jó ez a módszer, nem élvezi, azonnal abba kell hagyni.

A "mélytorok technika"

A férfiak egyik kedvence, mert vizuálisan is igen izgalmas jelenet, az érzése meg egyszerűen fantasztikus. A nők között néhányan nem kedvelik, mivel némi gyakorlást igényel, hogy ne legyen kellemetlen. Ha nem jól csinálják, vagy túlzott módon erőltetik, megsérülhetnek a torok szövetei. Aki vállalkozik rá, érdemes elsajátítania, hogyan is végzendő, de kivitelezése előtt mindenképpen beszélje meg partnerével.

A sikeres technika elsajátításához a nyakat megfelelő hajlásszögben kell tartani, ezért fontos a választott pozíció. A jó pozíció fél siker, mivel ilyenkor a hímvessző szinte akadálytalanul a torokba csúszhat. Először mindenkinél felléphet egy automatikus öklendezési reflex, de tudatos odafigyeléssel ez kiiktatható. Ennél az o­rális játéknál még fontosabb, hogy ne csak a nő szája legyen nedves, hanem partnerének pénisze is, így nagymértékben csökkenthető a súrlódás, így könnyebben csúszik a hímvessző a kívánt helyre. Talán a legkönnyebben kivitelezhető a technika, ha a nő szájürege és a torok egyenes vonalat képez, amihez a nőnek kinyújtott nyakkal hátra kell hajtania a fejét. Érdemes a nyelv hátsó részét is ellapítani, hogy a behatolás még probléma-mentesebb legyen.

A lényeg, hogy a nőnek jól ki kell nyitnia a száját és a torkát, és a férfinak a nő ritmusát kell figyelnie, és ehhez igazodnia. A nő óvatosan, lassan beengedi a torkába a merev péniszt, miközben folyamatosan koncentrál a tevékenységre. Ha nem megy, nem kell erőltetni, nem kell elkeseredni, érdemesebb többször megpróbálni. Ha sikerül elsajátítani e technikát, a nő még a férfi herezacskóját is elérheti szájával. A mély toroktechnika valóságos varázslat, amit egy nő véghezvihet partnerével az o­rális szex terén.

Erotikus jojózás

A herezacskó, benne a herékkel és annak környéke rendkívül érzékeny testrésze a férfiaknak. Számos férfi szereti, sőt kéri is partnerétől, hogy herezacskóját nyalogassa, csókolgassa, heregolyóival játsszon, vegye a szájába és szopogassa.

Dugóhúzó technika

A nő szájába veszi partnere péniszét, majd úgy halad felfelé, hogy közben a fejét jobbra és balra fordítja, miközben nyelvével a dugóhúzó mozgását utánozza. Egyes férfiak szeretik, ha a nők közben olykor-olykor érzékien, lágyan "beleharapnak" a péniszükbe, de csak éppen annyira, hogy az kellemes reakciót váltson ki, és ne fájjon. Ha a nő a dugóhúzó technikával elérte a makkot, jó, ha ott kicsit elidőzve körbe nyalogatja azt, majd ismét visszatér a fent vázolt technikára, immár lefelé haladva.Oldalról jön az érzéki "harapás"- avagy kukoricázás

Sok férfira intenzíven hat, ha kedvese megfogja partnere kemény péniszét, mintha főtt kukoricát enne, és azt oldalról finoman csókolgatja, harapdálja.

Erős, mélytengeri hatás

A férfiak számára szintén kellően erotikus élményt nyújt, ha kedvesük a hímvesszőjüket a szájába veszi, és erőteljesen szívja, természetesen csak olyan mértékig, ami még nem okoz fájdalmat.

Nyelvlecke férfiaknak - avagy mi kell a nőnek

A nő a férfiakkal ellentétben általában "nem esik hasra" a látványtól, őt más módon kell megközelíteni és behálózni. Számára fontos a nyugalmas helyszín, a hangulat varázsa, az időzítés, a gyengéd simogatás, a becéző szavak.

A nők bőrérzete sokkal kifinomultabb a férfiakénál. A nő nem ütős-hangszer, hanem olyan, mint egy csodálatos hárfa, amelyen érdemes szépen játszani.

Türelmes megközelítéssel kinyithatjuk személyiségét, eljuthatunk igazi énje legbelsőbb zugaiba. Figyelni kell testbeszédét, reakcióit, hogy meg tudjuk ítélni, mikor milyen izgalmi állapotba kerül. Kielégülése gyakorlatilag attól függ, hogy mi történik a szexuális játék során, és hogy ezekre a momentumokra mennyi időt, megértést és gyengédséget szánunk.

A nőnek az o­rális szex, illetve az orális közösülés sok esetben érzelmekkel átitatott együttlét, amelyben minden elfogadás benne lakozik. Ezt az elfogadást a férfinak nem szabad "eljátszania". A nőnek fontos, hogy érezze, kellően erotikus és vonzó, és ebben a párja erősítse őt meg.


A legtöbb nő akkor vágyik az o­rális játékokra, ha tisztának, illatosnak, attraktívnak és kellőképpen szexisnek érzi magát. A szájjal, nyelvvel történő adok-kapok játék egy nagyon intim együttlét a szexuális életben.

Csikló izgatása

A csikló rendkívül érzékeny része a női nemi szervnek. Eleinte csak leheletfinoman érdemes a környékén elidőzni, és szinte alig érezhetően, lágyan megérinteni a nedves nyelvünkkel. Ha egyszer elkezdtük a csiklót izgatni, akkor nem szabad abbahagyni, vagy csak nagyon rövid időre, mert ellenkező esetben csökkenhet az esélye a nő o­rgazmusának. Szeretkezés közben a csiklót mindig tartsuk nedvesen, ha száraznak találjuk, nyálazzuk be. A nyelvet változatos irányban érdemes mozgatni (fel-le, jobbra-balra, körkörösen), mert ez különböző érzeteket stimulál, mindegyik más hatással van a kedvesre. Ha figyeli partnere reakcióit, könnyen megfejtheti, hogy mit kedvel leginkább.

Csikló az ajkak között

Ajkai közé vegye be kedvese csiklóját, de úgy, hogy a fogaival meg ne sértse, és ajkaival rendkívül óvatosan szívogassa, szopogassa és "harapdálja" azt. Sok nő szereti, ha partnere ujjaival kissé széthúzza szeméremajkait, mert ez jobb hozzáférést biztosít a csiklóhoz, és más érzetet is kelt. A csikló ilyen intenzív izgatása az izgalmi állapot felső szakaszában, közel az o­rgazmus állapothoz valósítható meg leginkább. Ilyenkor már nem szabad abbahagyni a csikló ingerlését. Ebben a szakaszban az inger egyre határozottabb és fokozottabb legyen.

Nyelvlecke a hüvelyben

Sok nő kifejezetten izgatónak találja, ha partnere olykor-olykor nyelvével behatol a hüvelybe. Ilyenkor vigyázni kell, mert az izgalom hevében, a túl mélyre történő behatolás során a férfi nyelvcsapja megsérülhet, és ez fájdalomhoz vezethet. Ha nyelvével a csiklóval játszik, akkor a nyállal síkosított ujját is bedughatja a nő hüvelyébe.

Gát gátlások nélkül

A gát, o­rvosi szóval a perineum (a hüvely és a végbélnyílás közötti terület) erekben és idegvégződésekben rendkívül gazdag területe az emberi testnek. Éppen ezért különösen alkalmas a nemi izgalom fokozására. Sok nő szereti, ha párja kicsit elidőz ezen a területen gyengéd simogatással, nyalakodással.

A csikló rezgetése

Bizonyos nők megőrülnek az izgalomtól, ha párjuk nyelvével gyors, frekventált mozgásokkal rezegtetik csiklójukat. Itt is fontos a fokozatosság elve, vagyis a könnyedebb mozdulatsortól az erőteljes ingerek felé való törekvés.

Hatvankilences pozíció ( 69-es)

Az o­rális szexuális együttlét azon módja, mikor a férfi a szájával, nyelvével elégíti ki a partnerét, miközben partnere is o­rálisan ingerli őt. A 69-es elfektetett szám olyan alakzatot mutat, amit ebben a pozitúrában szeretkező pár. Ebben a pozícióban ölt testet az egyidejű adás és kapás o­rális játéka. Van, aki szereti ezt a módszert, mert rendkívül izgatónak találja, mások viszont szeretnek egyszerre csak egy dologra koncentrálni.

O­rális aranyszabályok

Soha ne kényszerítsük partnerünket olyan cselekedetek megtételére, amelytől ódzkodik, viszolyog. Csak olyan szexuális játékokat végezzünk, amelyek mindkét fél számára örömet jelentenek. Mindig figyeljük partnerünk reakcióit, testbeszédét, jelzéseit, érzelmeit. A biztonságos o­rális szex előfeltétele az alapvető higiéné betartása.

 

Forrás: Házipatika. com

 


+ -

+ 18 !!! Csiklóizgatók: a hölgyek örömére. Miért veszik férfiak is?

 

Tudta, hogy férfiak is vásárolják a csiklóizgató termékeket? Miért lehet hasznos egy párkapcsolatban ez a szexuális segédeszköz, játékszer? Erről beszél egy erotika szaküzlet eladója.

Míg a férfiak körülbelül 75 százaléka minden egyes szexuális együttlétkor eléri az orgazmust, addig ez nők esetében csupán 29 százalékról mondható el.

A legtöbb nő képtelen a hüvelyi orgazmusra, és csak a klitorisz izgatásával juthat el a csúcsra, ők különösen értékelik, ha a partner lelkesen, gyöngéden készíti fel a "csúcsrajutáshoz" a csiklót.A női testen a csiklóban található a legtöbb olyan idegvégződés, amellyel fokozni lehet a szexuális izgalmat, illetve el lehet érni az orgazmust. A csiklóorgazmus könnyen elérhető és nagyon intenzív lehet.

A nők jelentős hányada csak a csikló izgatásával ér el orgazmust

A nők jelentős hányada csak a csikló izgatásával ér el orgazmustA csiklóizgatók önkielégítéshez is kiválóak, de párosan is jól használhatók, izgalmat, újdonságot visznek a szexbe akár úgy is, hogy a nő használja az eszközt, a férfi pedig nézi, hogy mit vált ki a játszadozás partneréből.

A magyar nők nem szívesen beszélnek az ágyban, csak kevesen mernek szólni szerelmeskedés közben, ha kicsit mást vagy másként akarnak - mondja Vértesi Károlyné, Ancsa, akinek viszont sokkal könnyebben és őszintébben beszélnek az erotika-szaküzletbe látogató hölgyek.

 

Forrás: Házipatika. com

 


+ -

Welcome to Infovip