Hírek

 


Hírek

http://www.infovip.hu/datastore/user-files/23/news_icon.JPG

 

 

A hosszú élet fűszerei. A fűszeres ételek jó és rossz oldala

Hagyma, csípős? - hangzik el a kérdés minden valamirevaló gyrososnál, pedig szinte felesleges, hiszen a magyar az szereti a csípőset. Egy olyan országban ahol a paprikának ilyen nagy kultúrája van, ez nem is meglepő.

Mégis akadnak olyanok, akik idegenkednek a csípős, fűszeres ételektől. Nos, akinek van ilyen ismerőse vagy családtagja, mostantól nyugodtan érvelhet a fűszerek mellett.

Ugyanis amellett, hogy finomabbá teszik az ételeket, a fűszerek az egészségünkre is pozitív hatással vannak, és akár a várható élettartamunkat is megnyújthatják. Tulajdonképpen a számtalan öreg mexikói, kínai és indiai elég jó bizonyítéknak tűnik.

Szereti, de nem bírja a csípős ételeket? Itt a megoldás!

Mit tegyünk, ha az erős ételtől forróságot érzünk és kiver minket a víz? A kérdés egyáltalán nem bagatell, a kutatók is behatóan foglalkoznak azzal, hogy a csípős ízt hogyan lehetne semlegesíteni. Kattintson!

Azonban, mint nagyjából mindennel az életben, a fűszerekkel sem szabad túlzásba esni, mert akkor már kimondottan egészségkárosítóak lehetnek a hatásaik. Lássuk, milyen pozitív és milyen negatív tulajdonsággal bírnak!

Egy 2015-ös tanulmány szerint - amiben több mint félmillió kínai ember vett részt, és hét éven át tartott - azoknál, akik hetente hat alkalommal fogyasztottak csípős ételeket, 14 százalékkal csökkent a halál kockázata, míg, akik csak hetente kétszer, ott ez a szám 10 százalék volt.

A csípős paprikában található kapszaicin fájdalomcsillapító hatású

A csípős paprikában található kapszaicin fájdalomcsillapító hatású

A csípős ételek másik nagy előnye, hogy szerepet játszhatnak a fogyásban. Ugyanis minden, ami csípős, az csökkenti az étvágyat és gyorsítja az anyagcserét, amire a bizonyíték, hogy azonnal kimelegszünk, ha valami erőset eszünk meg. Ráadásul a kapszaicin növeli a test kalóriaégetési képességét. Mivel a csípős ételeket általában lassabban fogyasztják az emberek, jobban érzik, mikor lettek tele, és ezáltal megakadályozza a túlevést.

A kapszaicinnek egyébként több áldásos hatása is van. Egyrészt fájdalomcsillapítónak is jó, továbbá gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása is van.

Természetesen akadnak kevésébe pozitív tulajdonságai is. Először is a kapszaicin sajnos vérhígító, ami egyes esetekben hasznos lehet, de bizonyos gyógyszerek szedésekor már problémákat okozhat. Amíg csak kellemesen csípős valami, addig nincs nagy gond, de ha már úgy érezzük, lángra lobban a szánk, vigyázni kell. Ugyanis előfordulhat, hogy a csípős ételtől sérülnek az ízlelőbimbók, amik ugyan idővel regenerálódnak, de egy rosszul megválasztott előétel tönkretehet egy amúgy finom ebédet. Az égető érzéstől megszabadulhatunk, ha tejet iszunk.

A csípős ételeket előszeretettel fogyasztók körében egy idő után aranyérproblémák merülhetnek fel, mivel a kapszaicin nem bomlik le az emésztés során és ugyanolyan intenzitással távozik a testből, mint ahogy érkezett.

Forrás: Today

Közzétette: Házipatika.com

 


+ -

Heti horoszkóp június 29.-július 5..

Ezen a héten elkezdődik a legforróbb hónap, a július, mindjárt egy új lehetőséggel.

Ezen a héten átlépünk a júliusba, és annyit már most biztosra vehetünk, hogy ez a hónap sem telik el eseménytelenül. Első hetén a karrier kerül fókuszba: az eddigiek nagyban megváltozhatnak a munkát illetően.

Akár van állásod, akár keresel, könnyen lehet, hogy te is számíthatsz valami újra a napokban. Horoszkópodban a részletek.

napokban. Horoszkópodban a részletek.

Kos (III. 21 - IV. 20.)

Heted a szokásos ütemben telhet mindaddig, amíg nem kaphatsz egy hírt, ami új irányba terelheti az életedet. A dolog karrieredet érintheti. Jelenlegi állásod helyett, vagy álláskeresőként tudomásodra juthat egy jó lehetőség. Kérdés, belevágsz-e: jól gondold meg! Szerelmi életedben az erotikáé a főszerep, párban az ágyban, szingliként kisugárzásoddal hódíthatsz.

Bika (IV. 21 - V. 20.)

Mostanság többször is átfuthat az agyadon, hogy munkahelyet válthatnál, ám a napokban ez felerősödhet benned. Gondold át, mi érdekelne, és próbálj puhatolózni, hol és miként helyezkedhetnél el. Ha pedig elégedett vagy munkaköröddel, csak egy probléma nyomaszt, annak adj hangot. Szerelmi életed az eddigiek szerint folytatódhat tovább, nagyobb változás nem várható.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

A napokban sajnos veszélybe kerülhet az állásod, ami elég veszélyes, kiváltképp, ha családod van, vagy nincs sok spórolt pénzed. Igyekezz ezeket szem előtt tartani, és nem tenni meggondolatlan megjegyzéseket, vagy bármilyen hibát véteni. Felerősödhetnek benned szexuális energiáid, aminek kapcsolatodban is érezheted jó hatását, de szingliként sem válik károdra.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Számodra a hét nem hoz változást a munka terén, sokkal inkább a hangulatod lehet ingadozó, ami talán az állandóan jelen lévő időjárási frontoknak is betudható. Arra azért ügyelj, hogy borongós hangulatod ne mutasd olyanok felé, akiket nem érint a dolog - kollégáiddal légy kedves, mint mindig. Szerelmi életedben kicsit nyűgösebben viselheted a nehézségeket.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Heted gyorsvonatként suhanhat el, mindennapi teendőid észrevétlenül elcsenhetik az idődet. Esténként mindenképpen szánj egy-két órát a teljes kikapcsolódásra, még ha nehéz is, valahogy oldd meg, hogy tudj magaddal is törődni. Párban a nyaralás anyagi oldala kerülhet szóba a napokban, jó spórolási ötletek juthatnak eszetekbe. Nincs párod? Egy férfi sokat járhat az eszedben, és talán te is az övében.

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

Pénzügyeid kerülhetnek a héten terítékre, most jó érzékkel láthatod át, hogy hol és mennyit kellene spórolnod. Juthatsz is némi pénzhez a napokban, azt érdemes átgondoltan elköltened. Párkapcsolatoddal rendkívül elégedett lehetsz, kedvesed hercegnőként bánhat veled. Ha nincs párod, szert tehetsz egy udvarlóra, aki azonban nem kizárt, hogy csak szexet akar.

 


+ -

Heti horoszkóp 2015.jun.22-28-ig

Kos (III. 21. - IV. 20.) - Heti horoszkóp

Kos
Kos jellemzése, horoszkópjai
A hétfőd nem ígérkezik könnyűnek: lesz az égen egy „labilis” háromszög, ami az Ikrek Merkúr feszült fényszögei miatt konfliktust és balesetveszélyt tartogat a számodra. De délután lesz egy jó konstelláció az Oroszlán Jupiterrel, a Nagy Szerencse bolygójával. Vagyis szerencsésen végződnek a dolgok. Szerdán a Mars, a te bolygód átlép a Rák jelébe. Ez augusztus 9-ig családi feszültséget hozhat neked. Hétvégén menj úszni, strandolni, csónakázni, mert a Skorpió Hold „vizes” programoknak kedvez. 

Hirde

Bika (IV. 21. - V. 21.) - Heti horoszkóp

Bika
Bika jellemzése, horoszkópjai
Fejtörést mutatnak a bolygók hétfőn. Egy Merkúr–Hold–Neptunusz háromszög azt javasolja, hogy ne ezen a napon döntsél pénzügyekben, és a legjobb lenne, ha otthon felejtenéd a pénztárcádat. Kedden jó, hogy a Szűz Hold egyetlen negatív fényszöget sem kap, tehát gördülékenyen és kiszámíthatóan alakulnak a dolgaid. A Mars szerdán lép be a Rákba. Ez óvatosságra int a közlekedésben és a kommunikációban is. Hétvégén a szerelemé a főszerep. A Skorpió Hold szerint ez szenvedélyesnek ígérkezik.

Ikrek (V. 22. - VI. 21.) - Heti horoszkóp

 


+ -

Hétvégi horoszkóp június 19-től 21-ig: új helyzet a szerelemben

Változást ígér a horoszkóp sokaknak a szívügyek terén: vajon jót vagy rosszat hoz a hétvége?

Most itt az ideje pihenni, a csillagok pedig a hétköznapok gondjairól a szerelem felé terelik a figyelmet. Mind a szinglik, mind a párok között lesznek, akik változásra számíthatnak a napokban a szívügyek terén.

Kos (III. 21 - IV. 20.)

Hétvégén sort keríthetsz egy kisebb takarításra, rendrakásra otthonodban, és bizony nem is teszed rosszul, miután a csillagok állása szerint váratlan vendégre számíthatsz. Kapcsolatodban az erotika az uralkodó, ám a testi örömök megszaporodása kifejezetten használhat az érzelmeiteknek is. Nincs párod? Most változásra számíthatsz szívügyeidben, teljesülhet egy vágyad.

Bika (IV. 21 - V. 20.)

Remek ötleted támadhat a pénzügyeket illetően, amely a későbbiekben lehetővé teheti, hogy jól érezd magad, de félre is tégy. Mindemellett eszedbe juthat egy rég látott ismerősöddel felvenni a kapcsolatot. Pároddal közelebb kerülhettek egymáshoz, egy feszültségforrás elillan, így pozitív változás állhat be nálatok. Szingliként ez a hétvége kiváló alkalom lehet az ismerkedésre, képbe jöhet valaki.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Harmonikus és pihentető hétvégére számíthatsz, most lehet időd feltöltődni, és kicsit számot vetni a dolgaiddal. Kitérhetsz pénzügyeidre is, ám ezt illetően nehezen állhat rá az agyad bárminemű nagy elhatározás meghozatalára. Jobb is, ha hagyod a feszültségkeltő témákat, inkább igyekezz pozitív dolgokra koncentrálni. Párban és szingliként is szenvedélyes és érzelmes lehetsz hétvégén.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Hétvégén, kiváltképp vasárnap egy jövőbeni terveddel foglalkozhatsz sokat, a tervezgetés pedig rendkívül feldobhat, és lendületessé, energikussá, határozottá és céltudatossá tehet. Kapcsolatodban jóleső beszélgetés van kilátásban, amire a hétköznapok rohanásában kis eséllyel lenne idő. Szingliként most nem valószínű, hogy bárminemű változás történik, de ne veszítsd el a reményt.

 


+ -

Heti horoszkóp június 8-15-ig

Kos (III. 21. - IV. 20.) - Heti horoszkóp

Kos
Kos jellemzése, horoszkópjai
Medárd napjával indul június második hete. Mivel aznap a Halakba lép a Hold, valószínűleg esni fog. És akkor negyven napig esik? Ez lehangolhat téged. De szerencsére csak szerdáig. Amikor délben a Hold belép a Kosba, és lesz még két Ikrek bolygótól jövő inspiráló fényszög. Ezek vidámságot és érdekes információkat hoznak neked. A péntek lesz még fontos nap a te szempontodból: Merkúr, a „hírvivő” végre elindul előre, és jó híreket hoz neked. Majd hétvégén a Bika Hold hatására számolni fogod a pénzt…

 
 

Bika (IV. 21. - V. 21.) - Heti horoszkóp

Bika
Bika jellemzése, horoszkópjai
Június második hetében két fontos feladatod lesz: kerüld a pletykálkodók társaságát, és okosan oszd be a pénzt! Mindkettőt az Ikrekben járó Nap – Mars – Merkúr jelzi. Ezek közül Merkúr fog próbára tenni. Ugyanis ő a pletyka, és most neked a pénzszórás szimbóluma egyben. Hétfőn, kedden és szerdán jó fényszögek miatt nincs vész. De a hét közepén észnél kell lenned. Pénteken helyreáll a rend. Így hétvégén végre foglalkozhatsz magaddal. Ennek aktualitását és vágyát a Bika Hold mutatja…

Ikrek (V. 22. - VI. 21.) - Heti horoszkóp

 


+ -

Heti horoszkóp június 1-7.

Kos (III. 21. - IV. 20.) - Heti horoszkóp

Kos
Kos jellemzése, horoszkópjai
Itt egy új hét és egy új hónap. A bolygók szerint nem fogsz unatkozni: kedden a telihold balesetveszélyt mutat. Vagyis óvatosnak kell lenned az utakon. Szerdán egy ún. tűzháromszög (Kos Uránusz – Oroszlán Jupiter – Nyilas Hold) jó hatással lesz a közérzetedre és a hangulatodra. Csütörtöktől a Bak Hold segít, hogy a munkádra koncentrálj. Pénteken Vénusz, a Kis Szerencse bolygója belép az Oroszlánba, ami neked szerencsét hoz. A hétvégét töltsd a barátaiddal! Ezt javasolja a Vízöntő Hold.s

 

Bika (IV. 21. - V. 21.) - Heti horoszkóp

Bika
Bika jellemzése, horoszkópjai
Skorpió Holddal indul június első hete. Majd a keddi telihold anyagi kérdésekben hoz fejtörést. Jó lenne, ha nem kedden döntenél. Mert amikor feszült vagy, nem tudsz józanul gondolkodni. És teliholdkor mindenki feszült. Csütörtöktől a Bak Hold hatására jobb passzban leszel. Hatékonyabban tudsz dolgozni. Azután pénteken az Oroszlánba lépő Vénusz családi örömöket mutat. Ennek jegyében a hétvégét tölthetnéd velük és/vagy az otthonod csinosításával. A Vízöntő Hold is kedvez az ilyesminek…

Ikrek (V. 22. - VI. 21.) - Heti horoszkóp

Ikrek
Ikrek jellemzése, horoszkópjai
A június jobb lesz, mint a május volt. Bár a keddi telihold: Ikrek Nap – Nyilas Hold szembenállása megviselhet téged és a számodra fontos a kapcsolataidat. Vigyáznod kell magadra, és a szeretteidre. Mivel most a Nap az Ikrekben jár, neked könnyebb a dolgod. Szemben a Hold a másik felet teszi sértődékennyé. Szerdán a tűzháromszög felpezsdíti a társasági életedet. Ezt tovább fokozza pénteken az Oroszlánba lépő Vénusz. A hétvégéd vidám és eseménydús lesz. Ezt garantálja a Vízöntő Hold…

Rák (VI. 22. - VII. 22.) - Heti horoszkóp

Rák
Rák jellemzése, horoszkópjai
Június első hete remekül indul a te szempontodból: a Skorpió Hold formába hoz. Majd örülj neki, hogy a keddi telihold nem érint téged közvetlenül! De lehet, hogy kissé álomkóros leszel. Azután a szerdai tűzháromszög (Kos Uránusz – Oroszlán Jupiter – Nyilas Hold) felráz, és jó híreket hoz pénzügyekben. Csütörtöktől a Bak Hold miatt a pénznél a szerelem jobban fog érdekelni. A hétvégéd költséges lesz, ha nem figyelsz oda a kiadásaidra. Sajnos a Vízöntő Hold felelőtlenné tehet. Légy résen!

Oroszlán (VII. 23. - VIII. 23.) - Heti horoszkóp

Oroszlán
Oroszlán jellemzése, horoszkópjai
A június első hetének három bolygóállása határozza meg a hangulatodat. Ez első a keddi telihold, ami sok embert ingerültté tesz. A második a szerdai tűz háromszög: Kos Uránusz – Oroszlán Jupiter – Nyilas Hold. Ez csak egy napig tart, de annál több elismerést hoz neked. A harmadik, hogy pénteken Vénusz, a Kis Szerencse bolygója belép az Oroszlánba. Ez szó szerint felfokozza a szerencsédet. A hétvégéd szerelmes hangulatú lesz. A Vízöntő Hold és annak jó fényszögei sikereket szimbolizálnak.

Szűz (VIII. 24. - IX. 22.) - Heti horoszkóp

Szűz
Szűz jellemzése, horoszkópjai
Rád se lesz jó hatással a keddi telihold. Sőt úgy érezheted, hogy szét kell szakadnod a munka és az otthonod között. Szerencsére a Nap – Hold szembenállás másnapra elmúlik. Sőt csütörtöktől még könnyebb lesz minden. A Bak Hold megnyugtat, és helyre állítja a belső egyensúlyodat. Ettől a teljesítményed a régi, megbízható és hatékony lesz ismét. Péntektől a Vénusz titkos viszonyra csábíthat. Ha sikerül ennek ellenállnod, akkor melléd áll a szerencse. Ugyanis Vénusz a Kis Szerencse bolygója…

 


+ -

Heti horoszkóp május 25-május 31.

Kos (III. 21. - IV. 20.) - Heti horoszkóp

Kos
Kos jellemzése, horoszkópjai
Pünkösd hétfőn este lesz egy Vénusz-Uránusz feszült fényszög, ami családon belüli feszültséget jelez. Vénusz a szeretet bolygója. Tehát a szeretet a megoldás. Kedden, szerdán és pénteken a közlekedésben kell rendkívül óvatosnak lenned. Ezeken a napokon jobb lenne, ha nem ülnél autóba. Ugyanis Merkúr a közlekedés bolygója „támadást” kap más bolygóktól. Pénteken a párkapcsolatodra vigyázz! Egy Hold-Uránusz szembenállás vita esélyét jelenti. Így nem csoda, ha várod a hétvégét, amikor pihenhetsz.

 

Bika (IV. 21. - V. 21.) - Heti horoszkóp

Bika
Bika jellemzése, horoszkópjai
Hétfőn a Szűz Hold azt mutatja, hogy nem lesz könnyű a gyerekeket kordában tartani. Kedden ez a Hold a kiadásaidra hat. Ekkor a kiadásaidat kellene kordában tartanod. Ez a téma végig kíséri az egész hetedet. Az égi folyamatok szinte folyamatosan a pénzügyeidet „irritálják”. Különösen kritikus napok: kedd, péntek és vasárnap. Nincs más megoldás, mint spórolni, vagyis minden felesleges kiadást kerülni. A hétvégéd a Skorpió Hold tükrében szerelmes, sőt szenvedélyes hangulatban fog telni.

Ikrek (V. 22. - VI. 21.) - Heti horoszkóp

Ikrek
Ikrek jellemzése, horoszkópjai
Sajnos a május nem a te hónapod. És ez tűnik a legrázósabb hétnek. Akkor is, ha pihenő nappal kezdődik május utolsó hete. Az Ikrek ún. változó, vagy labilis jegy. Szóval a hét kihívása a számodra, hogy megőrizd az egyensúlyodat. Hétfőn, kedden, pénteken és vasárnap Ikrek jelben járó bolygók „támadást” kapnak más bolygóktól. Még jó, hogy ezt ellensúlyozza a szerda és a szombat. Ekkor az Ikrekben együtt áll a Merkúr-Mars-Nap, ami erőt hoz neked. Hétvégén a Skorpió Hold vizes programnak kedvez.

Rák (VI. 22. - VII. 22.) - Heti horoszkóp

Rák
Rák jellemzése, horoszkópjai
Május utolsó hete nem lesz könnyű hét. Az igazán nehéz nap a hétfő lesz a számodra. Ez pünkösdhétfő, amikor egy Vénusz-Uránusz fényszög felzaklathat. Legyél rugalmas és türelmes! Így kivédheted a bajt. A folytatásban is lesznek feszült bolygóállások, de ezek már nem érintenek téged közvetlenül. Az Ikrek bolygók támadottsága miatt a kommunikáció lesz megnehezítve. Mivel az Ikrek levegős jegy, szellőztess sokat! Így megkönnyítheted a dolgot. Hétvégén elemedben leszel, amikor a Hold a Skorpióban jár.

Oroszlán (VII. 23. - VIII. 23.) - Heti horoszkóp

Oroszlán
Oroszlán jellemzése, horoszkópjai
Május utolsó hetében egyetlen dolgod lesz, ha nem akarsz felesleges vitákba keveredni: maradj pártatlan! Készülj fel arra, hogy a környezetedben sokan lesznek ingerültek! Főleg az Ikrek, a Szűzek, a Nyilasok és a Halak. Mivel te nem vagy érintett, maradj ki! Ne feledd, hogy pártatlanul többet tudsz segíteni! Az Ikrek bolygók azt jelzik, hogy vannak szövetségeseid. Szerdán és szombaton Merkúr-Mars-Nap együttállás hatására könnyebb lesz kommunikálni. Így a hétvégéd is kellemesebbnek ígérkezik.

Szűz (VIII. 24. - IX. 22.) - Heti horoszkóp

Szűz
Szűz jellemzése, horoszkópjai
Nem indul túl fényesen május utolsó hete. Két napig tartó feszültséget kap a Szűz Hold. Ha kibírod, a szerda lesz a jutalmad. Egy Merkúr-Mars együttállás „Ciceróvá” tesz téged. Végre lelkesen ki tudod mondani az ötleteidet a munkahelyeden. Ez a lendület még csütörtökön is tart. De pénteken a Neptunusz zavart kelthet. Mivel Neptunusz maga a köd, ne most akarj tisztázni valamit! Lehet, hogy hétvégén dolgoznod kell, vagy sokat jár az agyad a munkádon. De a vasárnapi gyereknapot ne hagyd ki!

Mérleg (IX. 23. - X. 23.) - Heti horoszkóp

Mérleg
Mérleg jellemzése, horoszkópjai
Ezen a héten az Ikrekben jár több bolygó, ami a karrieredben hoz több dolgot. De sajnos lesznek nehéz fényszögek. Az ősi mondás szerint: „Amint fent, úgy lent.”. Szóval, ha feszült konstellációk vannak az égen, akkor itt a földön is feszültek az emberek. Neked ezek most megnehezítik a dolgodat a kommunikációban, a tanulásban, a vizsgázásban és a közlekedésben. Szerencsére a szerda és a szombat kivétel. Ekkor egy Merkúr-Mars-Nap együttállás felold minden konfliktust és rivalizálást…

Skorpió (X. 24. - XI. 22.) - Heti horoszkóp

Skorpió
Skorpió jellemzése, horoszkópjai
Mivel te nem vagy anyagias, nem izgatod magad a pénz miatt. Pedig május utolsó napjaiban kellene. Ugyanis az Ikrek bolygók „csapdát” mutatnak, ami a pénzügyekben jelenthet deficitet. Kedden, pénteken és vasárnap vissza kell fognod a kiadásaidat. Az Ikrek Merkúr és Nap veszteséget szimbolizálnak. Pénteken a Halak Neptunusz elvarázsol, amitől szétszórttá válhatsz. Ha nem akarsz hibázni, koncentrálj jobban! Hétvégén elemedben leszel. A Skorpió Hold segít, hogy önmagadra is legyen időd…

Nyilas (XI. 23. - XII. 21.) - Heti horoszkóp

Nyilas
Nyilas jellemzése, horoszkópjai
A pünkösdhétfővel induló héten a sok Ikrek bolygó sok embert jelent, akik sokféle hatást gyakorolnak rád. Ez garantáltan fárasztó lesz. Különösen hétfőn, kedden, pénteken és vasárnap, amikor nehéz fényszögek nehezítik a te dolgodat is. De aggodalomra nincs okod, mert a többi nap szuper lesz. Olyan emberekkel lesz dolgod, akik inspirálni fognak. Lesz közöttük valaki, aki levesz a lábadról. Ebből bármi lehet: szerelem, barátság, közös munka, stb. Hétvégén a Skorpió Hold lustálkodásra biztat…

 


+ -

Heti horoszkop május 18-25.

Kos (III. 21. - IV. 20.) - Heti horoszkóp

Kos
Kos jellemzése, horoszkópjai
Kicsit ellentmondásos lesz a hétfői újhold. Ugyanis új pénzforrást hoz neked, de kérdés, hogy van-e rá szabad kapacitásod. Keddtől az Ikrek jegyében bolygófelvonulás lesz, ami információ „tengert” jelent. Figyelj oda mindenre, menj el minden helyre, kapcsolódj be minden beszélgetésbe! Izgalmas, érdekes és rendkívül informatív lesz mind. Hétvégén hosszú hétvége és Pünkösd lesz. Az Oroszlán Hold és az Ikrek bolygók miatt jó ötlet egy utazás. Mindegy, hogy belföldre, vagy külföldre…

 

Bika (IV. 21. - V. 21.) - Heti horoszkóp

Bika
Bika jellemzése, horoszkópjai
Az év legfontosabb újholdjával indul a heted: hétfőn hajnalban a Nap és a Hold együttáll a Bikában. Gyújts halványzöld gyertyát, és kívánj bármit! Most elkezdődhet egy új fejezet az életedben. Ez a legnagyszerűbb esély, hogy megújulj kívül és belül. A hét további részében az Ikrek bolygók a pénzkereseti lehetőségek egész tárházát mutatják meg neked. Majd csütörtökön és pénteken legyél óvatos, mert egy bolygószembenállás balesetveszélyt jelent! Az hétvégéd családi körben lesz kellemes.

Ikrek (V. 22. - VI. 21.) - Heti horoszkóp

Ikrek
Ikrek jellemzése, horoszkópjai
A hétfő hajnali újhold számodra nem bír akkora jelentőséggel, mint a folytatás. Déltől felpörögsz. Az Ikrekbe lépő Hold, majd a keddi Hold-Merkúr együttállás a kezedre játszik. Csütörtökön a Nap is belép az Ikrek jelébe. Innentől eljön a te időd. A tízből három bolygó lesz az Ikrekben, ami a figyelmet rád irányítja. Ennek következtében pl. több meghívást kapsz. Csak egy szombat hajnali Nap - Szaturnusz szembenállás okozhat konfliktust, hacsak nem térsz ki előle ügyesen, sőt leleményesen…

Rák (VI. 22. - VII. 22.) - Heti horoszkóp

Rák
Rák jellemzése, horoszkópjai
Valószínűleg nem tudsz a hét elején a környezeteddel együtt lelkesedni. Másokat az újhold és az Ikrek bolygófelvonulás feldob, de téged nem. Neked majd szerda délutántól kedveznek a bolygók. A csütörtök lesz a te napod. Ekkor egy Rák Hold – Halak Neptunusz fényszög a legjobbat hozza ki belőled. De a csütörtök esti és péntek hajnali Rák – Bak bolygószembenállás feszültséget gerjeszt benned és körülötted. Szerencsére ez nem mérgezi meg a hétvégédet, ami az Oroszlán Hold szerint kalandos lesz.

Oroszlán (VII. 23. - VIII. 23.) - Heti horoszkóp

Oroszlán
Oroszlán jellemzése, horoszkópjai
Tuti, hogy erre vártál: a hétfői újhold végre valami újat hoz a munkahelyedre. Az újhold mindig újat jelent. De mivel a mostani újhold a Bika jelében lesz, ami ún. fix jegy, a rugalmasságod lesz tesztelve. Szerencsére a folytatás kedvezőbb a számodra: az Ikrek bolygók barátságos hangulatot szimbolizálnak. A hétvégéd szupernek ígérkezik: az Oroszlán Hold és annak jó fényszögei turbó fokozatra kapcsolnak téged. Energia szinted és kreativitásod is topon lesz. Tőled függ, mire használod.

Szűz (VIII. 24. - IX. 22.) - Heti horoszkóp

Szűz
Szűz jellemzése, horoszkópjai
A hétfő hajnali Bika újhold a lehető legjobb hatással lesz rád. Pont ezért itt az ideje valamilyen új tervet szőnöd. Keddtől az Ikrek bolygók elbizonytalaníthatnak és/vagy kibillenthetnek. Az égi folyamatok tükrében látni, hogy annyi minden változik a munkádban, ami már sok neked. Muszáj kevésbé mereven állnod a dolgokhoz. A hétvége előtt egy bolygószembenállás arra int, hogy ne folyj bele olyan témába, ami nem érint közvetlenül! A hétvégéd fárasztóan mozgalmas lesz. Jusson időd pihenésre is!

 


+ -

Heti horoszkóp május 11-18-ig.

Kos (III. 21. - IV. 20.) - Heti horoszkóp

Kos
Kos jellemzése, horoszkópjai
Hétfőn a Vízöntő Hold olyan embereket mutat, akik kicsit furák. Nem baj, ha nem értesz egyet velük. Kedden hajnalban az Ikrekbe lépő Mars hatására mehetnéked lesz. Szíved szerint azonnal útra kelnél. Kezdd el megtervezni, és megszervezni a nyaralásodat! Csütörtöktől a Kos Hold jó fényszögeket kap, ami felvillanyoz téged. Pénteken egy Ikrek Mars – Nyilas Szaturnusz szembenállás balesetveszélyt jelent. Vigyázz nagyon! Hétvégén a Bika Hold arra biztat, hogy élvezd az életet. Élvezd hát!

 

Bika (IV. 21. - V. 21.) - Heti horoszkóp

Bika
Bika jellemzése, horoszkópjai
Hétfőn lesz az égen egy ún. fix háromszög. Ezt akkor fogod elszenvedni, ha „fix” maradsz. Okosabb lenne rugalmasan viszonyulnod mindenhez és mindenkihez. Keddtől változást érzékelhetsz. Ugyanis a Mars kilép a Bikából. Innentől kevésbé leszel türelmetlen. A Mars a pénzügyeidbe hoz energiát. Pénteken sajnos lesz egy feszült fényszög. Emiatt nem tanácsos anyagi kérdésben döntést hoznod. A hétvégéd a Bika Hold tükrében szupernek ígérkezik. Kényeztesd magad, ill. hagyd, hogy kényeztessenek!

Ikrek (V. 22. - VI. 21.) - Heti horoszkóp

Ikrek
Ikrek jellemzése, horoszkópjai
Hétfőn türelmetlenül fogod várni a keddet. Ennek oka, hogy kedden hajnalban a Mars belép az Ikrek jelébe. Ettől aktívvá válsz. Nem mintha eddig híján lettél volna az energiának. De innentől felfokozódik minden benned és körülötted is. Legyél óvatos, mert ebből különösen csütörtökön és pénteken konfliktusod adódhat! Ugyanis lesz egy Ikrek Mars – Nyilas Szaturnusz szembenállás, ami súlyos nézeteltérést szimbolizál. A hétvégéd akkor lesz kedves, ha hallgatsz a Bika Holdra, és lustálkodsz…

Rák (VI. 22. - VII. 22.) - Heti horoszkóp

Rák
Rák jellemzése, horoszkópjai
Amilyen remek napod lesz a kedd, olyan feszült lesz a csütörtök. Ugyanis kedden kirobbanóan jó formában leszel. Ezt a Halak Hold, a Rák Vénusz és a Halak Neptunusz „garantálja”. A folytatás sem lesz rossz. A tüzes bolygók a karrieredre lesznek inspiráló hatással. Ettől egyre ambiciózusabbá válsz. Azonban csütörtökön a Kos Hold irritálhat. Majd pénteken fáradékonyságot mutatnak a bolygók. Tehát nem csoda, hogy várni fogod a hétvégét, amit a Bika Hold szerint a barátaiddal kellene töltened.

Oroszlán (VII. 23. - VIII. 23.) - Heti horoszkóp

Oroszlán
Oroszlán jellemzése, horoszkópjai
Fontos, hogy előre tudj arról, hogy a hétfőd a múlt hetihez hasonlóan feszült lesz. Megint összeáll egy ún. fix háromszög az égen. Szerencsére ennek keddre már nyoma sem lesz. De igazán csütörtöktől leszel jó passzban. Ekkor a Kos Hold, a Nyilas Szaturnusz és az Oroszlán Jupiter a legkedvezőbb fényszögekkel kapcsolódik. Így a kezedre játszik mindenben. Csak a helyes mértéket kell meg-, ill. eltalálnod. Hétvégén a Bika Hold kulináris élvezeteket kínál. Egyél valami különlegesen finomat!

Szűz (VIII. 24. - IX. 22.) - Heti horoszkóp

Szűz
Szűz jellemzése, horoszkópjai
Mivel te a kiszámítható dolgokat szereted, nem fogod szeretni ezt a hetet. Ugyanis keddtől a Mars változásokat mutat a munkahelyeden. A te pozíciód, vagy a főnököd személye fog változni. De az is előfordulhat, hogy költözik az iroda. Teljesen mindegy, hogy ez tetszik-e neked, vagy sem. A Marsnak az a dolga, hogy az aktuálisan fennálló rendet megváltoztassa. A péntek látszik a legfeszültebb. A hétvégéd a Bika Hold miatt békés, nyugtató és tervezhető lesz. Vagyis szeretni fogod.

 


+ -

Heti horoszkóp 2015. máj.4-11-ig

Kos (III. 21. - IV. 20.) - Heti horoszkóp

Kos
Kos jellemzése, horoszkópjai
A hétfő hajnali telihold és a délelőtti bolygó háromszög nem kedvez az érettségizőknek és a vizsgázóknak. Sajnos a feszültség még idegesebbé teszi őket. Neked Kosként a pénzügyek terén hozhat fejtörést ez a konstelláció. Az a jó hír, hogy a folytatás sokkal kedvezőbb: kedden és szerdán Nyilas Hold–Szaturnusz és Oroszlán Jupiter visszaadják az optimizmusodat. Péntek hajnalban a Rákba lépő Vénusz arra buzdít, hogy törődj a családoddal és az otthonoddal! Meglátod, szeretni fogod az egészet.

 

 

Bika (IV. 21. - V. 21.) - Heti horoszkóp

Bika
Bika jellemzése, horoszkópjai
Téged is kellemetlenül érint a hétfő hajnali telihold, majd a délelőtti feszült bolygóháromszög. Mivel a Jupiter is benne van a háromszögben, kerülnöd kell minden vitát. Sőt térj ki minden rivalizálás elől! Kedden kora hajnalban még lesz egy Skorpió Hold – Bika Mars szembenállás, de délre már nyoma sem lesz ennek. A hét további részében helyre áll a rend és a béke. Így remekül haladhatsz az összes munkáddal. A hétvége már péntek este jól indul a Hold – Szaturnusz együttállással…

Ikrek (V. 22. - VI. 21.) - Heti horoszkóp

Ikrek
Ikrek jellemzése, horoszkópjai
Igaz, hogy a vasárnapi bolygó-szembenállással túljutottál a nehezén, de tudj róla, hogy a hétfő nem alkalmas kommunikációra és vizsgára! A legjobb lenne, ha húznád az időt. Szerencsére kedd déltől kellemesebb lesz a helyzet a bolygók szerint. Sőt a Nyilas Hold azt jelzi, hogy jön valaki, aki nagy hatással lesz rád. Ebből még szerelem is lehet. Pénteken hajnalban Vénusz, a Kis Szerencse bolygója belép a Rák jelébe, ami neked a pénzügyek terére hoz kicsi, de szerencsés fordulatot…

Rák (VI. 22. - VII. 22.) - Heti horoszkóp

Rák
Rák jellemzése, horoszkópjai
Mindenki feszült lesz hétfőn az érettségizők miatt. Ezt az égi konstellációk is megerősítik: a hétfő hajnali telihold és a délelőtti ún. fix bolygóháromszög. Mindez konkrétan a pénzügyek terén érint téged kellemetlenül. Keddtől fokozatosan javul a helyzet. Majd eljön a te időd: pénteken hajnalban Vénusz, Fortuna Minor, a Kis Szerencse bolygója belép a Rákba. Innentől melléd áll a szerencse. Persze csak akkor, ha értékeled az kis szerencsét is. Az a jó, hogy neked ez jól megy…

Oroszlán (VII. 23. - VIII. 23.) - Heti horoszkóp

Oroszlán
Oroszlán jellemzése, horoszkópjai
A hétköznapi rend nem mindig igazodik jól az égi folyamatokhoz. Ezt mutatja az is, hogy hétfőn hajnalban a telihold, majd a délelőtti ún. fix háromszög igencsak megnehezítheti a dolgodat. Szóval a hétfő nem a te napod. A szerda annál inkább. Egy szuper tűz háromszög lesz az égen: Hold-Jupiter-Uránusz. Ettől szárnyakat kapsz. Pénteken a Rákba lépő Vénusz titkos kapcsolatra csábít. Ha nem akarsz bajt, állj ellen! A hétvégéd felemás lesz: szombaton nyűgös lehetsz, de vasárnap feltámadsz.

Szűz (VIII. 24. - IX. 22.) - Heti horoszkóp

Szűz
Szűz jellemzése, horoszkópjai
Fokozottan óvatosnak kell lenned, mert a hétfői telihold és egy nehéz bolygóháromszög a közlekedés és a kommunikáció területén hoz neked gondokat. A legokosabb, ha átmész „passzívba”. Másnaptól már tied a világ. De hétfőn még nem, legalábbis az égi konstellációk szerint. A hét közepe kellemesnek ígérkezik. A Bak Hold segít, hogy jól haladhass a feladataiddal idegeskedés és kapkodás nélkül. Ennek szellemében folytatódik a hétvége. Majd a vasárnapi Vízöntő Hold szabadtéri programoknak kedvez.

 


+ -

Welcome to Infovip