A legerősebb sugárzású mobiltelefonok

Habár egy friss tanulmány szerint a mobiltelefonok rendszeres használta nem okoz rákot, ez nem gátolja meg a Német Szövetségi Sugárvédelmi Hivatalt, hogy számon tartsa, a különböző készülékek milyen mértékű sugárzást bocsátanak ki.

A hivatal adatai alapján a legmagasabb értéket a kínai OnePlus 5T érte el, rögtön a nyomában a szintén kínai Huawei Mate 9-cel. Utóbbi gyártó termékei közül további öt készülék került be a legsugárzóbb készülékek tizenötös listájára, a harmadik helyen pedig a Nokia Lumia 630 áll. A listán a tizedik helyen találjuk az első Apple készüléket, az iPhone 7-et, és külön érdekesség, hogy az első tizenöt helyen egyetlen Samsung okostelefont sem találunk - írja a 24.hu.

Sugárzás szerint rangsorolták a mobilokat
Sugárzás szerint rangsorolták a mobilokat

Arról ugyan még egyáltalán nem alakult ki konszenzus, hogy a telefonok milyen hatással vannak az emberi szervezetre, de tény, hogy minden mobiltelefon rádióhullámot bocsát ki. Ez erősebb, mint egy FM rádió "sugárzása", de még mindig csak egymilliárd része a röntgensugárnak vagy a nukleáris sugárzásnak, amely valóban módosítja a DNS-t, és ezáltal rákot okoz.

Nem hinnénk, mik tapadnak meg a mobilunkra

A mobiltelefonokon talált molekulák hatalmas mennyiségű adatot tárnak fel az eszközök tulajdonosainak egészségi állapotáról, életmódjáról. Részletekért kattintson!

A világon több helyen szabályozzák, mekkora sugárzást bocsáthatnak ki a mobilok: az Egyesült Államokban ez a szám 1,6 watt/kg (SAR-érték, ekkora rádiófrekvenciás energiát nyel el mobilozás közben a szervezet), míg Európában magasabb, 2 watt/kg. Utóbbi értéknek a fenti lista szereplői megfelelnek, viszont a OnePlus 5T és a Huawei Mate 9 az USA-ban engedélyezett értéket már meghaladja.

Forrás: Házipatika.com

 

+ -

 
[1] 
Welcome to Infovip