Humánmeteo: rendkívüli péntek jön

Pénteken ismét kettősfronti hatásra számíthatunk, néhol pedig erős szél is ronthatja a komfortérzetet. A rendkívüli hideggel társulva extrém terhelésre is számíthatunk.

Frontérzékenyek, figyelem!

Pénteken ismét kettősfronti hatás érvényesül térségünkben, a hideg- és a melegfrontra érzékenyeknél is felléphetnek kellemetlen tünetek. A frontérzékenyeknél gyakori lehet a fejfájás, amit az élénk, nyugaton erős szél is fokozhat. Aki hajlamos rá, annál vérnyomás-ingadozás és keringési problémák is felléphetnek, ezért ajánlott kerülni a stresszes helyzeteket. Próbáljuk nyugodt körülmények között tölteni a napot.

- 20 fokkal indul a tavasz

A meteorológiai tavasz első napjára virradóra többfelé mínusz 20 Celsius-fok alá csökkent a hőmérséklet, Baranyában volt a leghidegebb, ott -25 fokot mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Pénteken további havazás is várható - írtuk időjárás-előrejelzésünkben, mely a linkre kattintva érhető el.

Humánmeteo_Dermesztő péntek jön, humánmeteo humánmeteorológia orvosmeteo orvosmeteorológia időjárás időjárás-érzékenység
Dermesztő lesz a péntek is

Figyeljünk a vitaminbevitelre

A csapadékos levegőben a kórokozók is könnyebben terjednek, ajánlott tovább emelni a napi vitaminbevitelt. 

Most nagy a trombózisveszély is. Erről a linkre kattintva olvashat bővebben.

A hőérzet alacsonyan alakul, melyhez a hideg mellett a többfelé élénk, néhol erős szél is hozzájárul. Étkezésünk során részesítsük előnyben a melegítő hatású ételeket, a fűszerek közül a fahéj, a gyömbér fokozza a vérkeringést. Napközben egy-egy csésze meleg tea felmelegít, a csipkebogyó pedig magas C-vitamin tartalommal is bír. Az ízületi bántalmak sem szűnnek, egész nap sajoghatnak a kopott és a gyulladt ízületek is - ezeket időnként tornáztassuk át kíméletesen, de ügyeljünk arra, hogy ne terheljük meg a végtagokat.

Már előző este ajánlott idejében lefeküdni, és levendulaolajat párologtatni, ugyanisalvászavarokés álmatlanság léphet fel, reggel ezért fáradtan és nyűgösen ébredhetünk - figyelmeztet a Meteo Klinika.

Forrás: Házipatika.com

 

+ -

 
[1] 
Welcome to Infovip