Az év eddigi legmelegebb hete jön

Elindult az év eddigi legmelegebb hete - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Megdőlhet az idei csúcs

Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán közölte, hogy az év eddigi legmelegebb hete jön. Mint írják, két fontos kérdés vetődik fel, ebből egy biztos, a másik bizonytalan: mikor és milyen értékekkel tetőzik, és meddig tart a hőség?

Ez az év eddigi legmelegebb hete, nyár, papucs, homok, tenger, nyaralás, időjárás időjárás-jelentés időjárás-előrejelzés hőmérséklet Országos Meteorológiai Szolgálat nyár
Ez lesz az idei év legmelegebb hete

Ami biztos: szerdától péntekig jó eséllyel fölülmúljuk az év eddigi legmagasabb maximumát (36.6 Celsius fok Budakalász július 29.). Bár a 36, esetleg 37 fok közeli csúcshőmérséklet nem lesz jellemző, de az országban egyre több helyen közelebb lehet majd a délutáni hőmérséklet a 35 fokhoz, mint a 30-hoz.

Jó eséllyel országszerte ez az időszak hozhatja az év eddigi legmelegebb napjait. Ez természetesen egyáltalán nem ritka augusztus első felében, jól mutatja ezt, hogy az erre az időszakra érvényes napi maximumrekordoktól (39, 40 fok körüli értékek) várhatóan jócskán elmaradunk.

Pénteken jöhet az enyhülés

Ami bizonytalan: A jelenlegi számítások szerint péntek délután/este, szombatra virradóan, egy nyugatról érkező és felettünk lassuló, majd gyengülő/feloszló front a Dunántúlra, esetleg a középső megyékbe még érdemi (akár 5-8 fokos) bár átmenetinek tűnő enyhülést, felfrissülést hoz, de a keleti harmadban ennek hatása már alig lesz érezhető (ebben jelentősebb változások is lehetnek a következő napokban).

Forrás: Házipatika.com

 

+ -

 
[1] 
Welcome to Infovip